Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan, darbe girişimi sırasında şehit düştü.

Şehidin, Beyköy beldesine bağlı Çalıcuma köyünde yaşayan annesi Hanife ve babası Ramazan Baysan'a acı haberi, jandarma yetkilileri verdi.Ailenin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Büyük üzüntü yaşayarak rahatsızlanan anne Hanife Baysan'a sağlık ekipleri müdahale etti.

 Kent merkezinde darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, şehit haberinin alınmasının ardından Baysan'ın baba ocağını ziyaret ederek, taziye dileklerini iletti.

VALİ FİDAN: ASLA AMACINA ULAŞAMAYACAK

Vali Ali Fidan, Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli 4.Sınıf Emniyet Müdürü hemşerimiz Ufuk Baysan’ın şehit edilmesi ile ilgili taziye mesajı yayınlandı. Fidan, mesajında, “ Ülkemizin birlik ve beraberliğine devletimizin bekasına ve demokrasimize kastederek darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütünün  hain saldırısında; Ankara Gölbaşında  vatan ve  demokrasi nöbetinde , Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli 4.Sınıf Emniyet Müdürü hemşerimiz Ufuk Baysan şehadet mertebesine ulaşmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, milli iradeyi ve demokrasiyi hedef alan bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Şehidimiz Ufuk Baysan  ile birlikte vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve demokrasi uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere,  aziz milletimize   metanet ve başsağlığı diliyorum.”dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanımız Hikmet Keskin mesajında, “ Milletin oyu ile seçilmiş ve iktidara gelmiş hükümeti ve yine halkın oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını, halkın iradesini, millet iradesini ipotek altına koymaya çalışarak illegal yollar ve darbe yöntemi ile değiştirmek isteyenler anayasa suçu işleyen FETÖ terör örgütünün hain saldırısında; Ankara Gölbaşında vatanımızı koruyan Özel Harekât Dairesi Başkanlığında görevli 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan şehadet şerbetini içmiştir. Demokratik olmayan yollarla ülkemizi geriye getirmek isteyen ve milli iradeye sahip olmak isteyen FETÖ terör örgütü hiçbir zaman istediğini alamayacaktır. Milletimiz; TSK içine konuşlanmış bu hain terör örgütüne ve darbe-severlere en güzel cevabı meydanlarda vermiştir. Demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu girişimlere; milletimizin üstün feraseti ile izin vermeyeceğiz.

Düzceli kahraman şehidimiz Ufuk Baysan’a ve demokrasi adına canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.