Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen kongrenin açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, buradaki programının ardından Düzce’de bir dizi ziyaretler düzenledi. Demetevler Mahallesinde inşaatı devam eden Düzce Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Karabay, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım’dan bilgi aldı. Düzce Fehmi Öney Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret eden Karabay, çocuklarla bir araya geldi. Karabay çocuklarla sohbet ederek onlara oyuncak hediye etti.
Çocuklarla gerçekleştirdiği buluşma sonrası ziyaretlerini Düzce’deki şehit aileleriyle sürdüren Karabay’ın ilk durağı Mamure Köyü’nde yaşayan Şehit Cihan Aksarı’nın baba ocağı oldu. Şehidin babası Cemal annesi Sultan Aksarı ile görüştü. Aileye her zaman yanlarında olduklarını belirten Karabay, ziyaretini tamamladı.





Beyköy Beldesi Çalıcuma Köyünde ikamet eden 15 Temmuz Şehidi Ufuk Baysan’ın ailesinin yaşadığı eve giden Karabay, Şehit Baysan’ın babası Ramazan ve annesi Hanife ile görüştü. Şehit ailelerine ziyaretlerde bulunan Karabay Düzce programını Kent Park’ta Düzce Belediyesi ve Beyazay Derneğinin katkıları ile engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Kusursuz Kafe’de tamamladı.







Haber;Y. SEVER