Dünyanın en büyük donanmasının Çanakkale’de yenilgiye uğrayarak kaçmasının ardından 93 Yıl geçti. Dünyanın en büyük zaferine, zaferin büyüklüğü ile orantılı büyük bir bedel ödeyerek ulaşan Türk Milleti şehitlerini unutmayacak.

18 Mart 1915 sabahı Türk siperlerinde uyanan Mehmetçikler, karşılarındaki düşman siperlerinde alışılmadık bir sessizlik fark ederek boğaza baktılar. Tarihin en büyük deniz operasyonunu icra etmek için kapılarına dayanan ve zamanın en önemli deniz silahı olan Drednot tipi savaş gemilerinin aylardır bulundukları yerde olmadığını fark ettiklerinde kimi dua etti, kimi ağlayarak sevincini ifade etti.

Büyük zafer bu yurdun kapılarına dayanan düşmanlara da ağır bedeller ödetti. Devletler bu yenilginin altında çökerken, hükümetler kamuoyu baskısı altında birer birer düştüler. Öte Yandan, daha sonra Anadolu’da başlayacak olan Kurtuluş savaşının ardından milletinin kaderine yeni bir yön çizecek olan kahraman bu mücadelenin ardından ulusun kalbindeki yerini aldı.

Büyük savaşların ardından yükselen Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip olurken ödediğimiz bedel, yüz binlerce Mehmetçiğin kanı oldu. Türk Milleti bağımsızlık ve cumhuriyetine ödediği bedeli sonsuza kadar unutmayacak ve sahip çıkacak.

Öncü Televizyonu olarak Çanakkale Zaferi’nin 93’üncü yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.