Doğu illerinde yaşanan terör olayları, art arda gelen şehit haberleri ve metropol şehirlerde meydana gelen bombalama olaylarında onlarca kişinin hayatını kaybetmesinin ardından birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu şu günlerde Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber'den örnek bir girişim geldi.

Yürüyüş, 22 Mart 2016 Salı günü 17.30'da 
‘Bu işin sağcısı, solcusu, dinlisi, dinsizi yok’ diyerek birlik vurgusu yapan Dilber, birlik ve beraberliğin bir kez daha pekiştirilmesi için 22 Mart 2016 Salı günü 17.30'da Düzce Belediyesi Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Anıtı'na kadar "Şehitlere Saygı Teröre Lanet" adı altında bir yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu.

"Bu işin sağcısı, solcusu, dinlisi, dinsizi yok"

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber yaptığı açıklamada "Son dönemde yaşanan terör olayları nedeni ile verdiğimiz onlarca şehit ile birlikte yaşanan bombalama olaylarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte, bir o kadar da insanımız yaralanmaktadır. Bölücü terör örgütü bu eylemleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini bozacağını düşünmektedir. Ancak yüzyıllar öncesinden gelen ananelerimiz gereği bizlerin birlik ve beraberliği hiçbir zaman bozulmamıştır. Çanakkale Destanı'nın yazılmasında nasıl Kürt, Türk, Muhacir, Çerkez, Laz, Abaza, Alevi, Sunni yan yana ise bu dönemde de kimseyi ayırt etmeden, ötelemeden yan yana olmamız gerektiğinin farkındayız. Bu sebeple 22 Mart 2016 Salı günü 17.30'da Düzce Belediyesi Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Anıtı'na kadar "Şehitlere Saygı Teröre Lanet" adı altında hiçbir siyasi amacı olmayan, tamamen birlik ve beraberliğimize yönelik bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Artık bu işin sağcısı, solcusu kalmadı, bu işin Türkü, Kürdü kalmadı. Bu iş hepimizin canını yakmaya başladı. Tüm Düzcelileri, Akçakocalıları, Çilimlileri, Gümüşovalıları, Yığılcalıları, Gölyakalıları, Cumayerlileri, Kaynaşlılıları, Beyköylüleri, Konuralplileri, Boğzaiçilileri yürüyüşümüze davet ediyorum" dedi.

Hiçbir siyasi amacı olmayan, tamamen birlik ve beraberliğe yönelik düzenlenecek yürüyüşte yürüyüşe katılanlar için 5 bin adet Türk Bayrağı dağıtılacak. Dilber aracılığıyla Düzce Barosunun öncülüğünü yaptığı birlik ve beraberlik yürüyüşüne başta protokol üyeleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları, STK'ların başkan ve üyeleri, meslek örgütlerinin başkan ve üyeleri, resmi kurumların yönetici ve çalışanları, akademik camia ve vatandaşların büyük çoğunlukla katılması bekleniyor.

Haber:Y.SEVER