Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bugün bir restoranda şehit yakınları için yemek düzenlendi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın şehit aileleriyle tanışması amacıyla düzenlenen yemeğe Vali Dağlı’nın yanı sıra Düzce'nin yeni İl Jandarma Garnizon Komutanı Yılmaz Özdemir ile yine çok yakın tarihte göreve başlayan Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de katıldı.  
Yemek öncesi şehit ailelerinin masalarını tek tek dolaşan Vali Dağlı, misafirleriyle tek tek tokalaştı ve hal-hatır sordu, ardından Ankara Gölbaşı Özel Hareket Merkezi’nde şehit düşen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Şehit Ufuk Baysan’ın anne ve babasıyla aynı masayı paylaştı.

Yemek, İl Müftüsü Selami Emen’in Kuran Tilaveti’yle başladı. Yemeğin sonunda ise tüm şehitlerimizin ruhuna dualar edildi.

“Hepsi aynı mecralara bağlı adları farklı”
Yemek sonrasında bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, geldiği günden bu yana fırsat buldukça şehit ailelerine ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Birkaç şehit ailesine ziyaret gerçekleştirdik. Sizleri daha yakından tanımak için bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. 1 ay oldu Yığılcalı şehidimizi ebedi istirahatına uğurladık. Babası burada Şenol kardeşimiz. Acılarımız çok taze ama dayanmak durumundayız. 15 Temmuz şehidimizin ailesi de burada. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize, devletimize kastedenin hepsinin aynı mecralara bağlı olduğunu sadece adlarının farklı olduğunu biliyoruz. Milletimize nasıl kastettiklerini gördük.” dedi.



Dağlı son olarak; “Şehitlerimizin isimlerini kamu kurumlarımıza, yerlerimize, caddelerimize vermek için öncelik göstereceğiz. Bununla hiç olmazsa onlara olan borçlarımızı bir nebze belki öderiz. Hepinize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bundan böyle zaman zaman bir araya geleceğiz” diye konuştu.