HASAR VE ZARAR VAR

Büyük Melen kabına sığmıyor..Gece boyu yağan yağmur gün boyu devam edince Büyük Melen Çayı taştı. Daha önce Adaköy-Çaybükü Meralarını kaplayan suya ilaveten bu yağışta hasar ve zarar biraz daha katlanarak devam etti.Bu defa Melen Suyu'nun kabarması ve su debisinin artması Melen kenarında bulunan Adaköy-Avlayan arasında bulunan yolun suyla kapanmasına neden oldu. Yol şu anda Melen suyu'yla kaplı durumda ve yol trafiğe kapalı. Bu arada bulunan çok sayıda fındık tarlası ve buğday tarlası sular altında

VATANDAŞ TEDİRGİN

Melen Suyu'nun aşırı derecede çoğalması özellikle geçtiğimiz yıllarda büyük hasara yol açan Cumayeri'nde yaşanan sel felaketini hatırlattı…

Melen Çayı'nın dere yatağını aşması köylüleri de tedirgin etti. Yağan yağmura aldırmadan tarlada bulunan ekili arazisini görmeye giden bir vatandaşa şahit olyduk. "Melen suyu'nun anında yükselmesi bizi eski günlere getirdi. Korktum ve o yüzden ektiğim ürünü suyun alıp almadığına bakmak için buradayım" diyen vatandaş tarlasına ulaşamadığını belirterek "korkuyoruz, inşaallah daha fazla taşmaz" diyerek korku ve endişe içinde beklediğini belirtti:

CUMAYERİ'NDE KORKU HAKİM

Büyük Melen Çayı'nın su debisinin artması Cumayeri -Dokuzdeğirmen yolu etrafında bulunan  fındık tarlaları ile buğday tarlalarını sular altında bıraktı..Avlayan'da dere kenarında bulunan buğday tarlaalrı da sular altında.

TOPRAK KAYDI YOL KAPANDI

Öte yandan her büyük yağmur yağışında meydana gelen toprak kaymaları bu defa yine yaşandı.Dokuzdeğirmen-Harmankaya arasındaki yolda meydana gelen toprak kayması yolu trafiğe kapattı. Cumayeri'nin Kızılüzüm-Çelikdere Köy yolunda meydana gelen toprak kayması çevrede paniğe neden oldu.

SEDAŞ TEYAKKUZDA 

Ayrıca toprak kaymasının meydana geldiği Cumayeri'nin Kızılüzüm, Harmankaya, Yeşiltepe Köylerinde elektirik direkleri de toprak kaymasından etkilendi. Toprak kaymasından  köyleri birbirine bağlayan Yüksek Gerilim Hatları ile elektirik direklerinin yıkılmasına yol açtı. Olay üzerine köye gelen SEDAŞ yetkilileri, inceleme araştırma başlatarak yıkılan direkleri onarmaya çalıştı.




Bir müddet elektiriksiz kalan köylere daha sonra enerji verildi.  


Haber:E.TAYHAN