Ağa Mahallesi'nin Aziziye'ye ve Devlet Hastanesine uzanan köprüsünün 5 ay önce yapımına başlayıp yarım bırakılmasının ardından Ağa Mahallesi sakinleri dereden yürüyerek geçiyordu ve bu durum da ciddi bir tehlike teşkil ediyordu. Aziziye'ye ve hastaneye gitmek isteyen Ağa Mahalleliler paçaları sıvayıp karşıdan karşıya geçiyordu fakat yağmurun da yağmasıyla su seviyesi yükseldi ve akış şiddeti de arttı. Dolayısıyla dereden karşıya geçmek de imkânsız hale geldi. Mahalle sakinleri ise bu durumdan şikâyetçi. 5 aydır karşıya geçmek konusunda zorluklar yaşadıklarını ve su seviyesinin artmasıyla çocuklarını okula bile gönderemediklerini iddia eden mahalleliler yetkililere seslendi.



Mahalle sakini, " Bu köprünün yapımına beş ay önce başladılar, direkleri diktiler ve öylece bıraktılar. Burada lambalar yanmıyor elektrikleri de kesmişler, Aziziye'deki okula giden çocuklarımız okullarına gidemiyorlar. Lütfen yetkililer ne gerekiyorsa yapsınlar. Biz burada çok mağduruz" dedi.

 
Mağdur olduklarını ifade eden mahalle sakinleri köprünün ihalesinin de yapıldığını ama köprüyü tamamlamak adına gelen giden olmadığını ve hastalarını hastaneye bile götüremediklerini ifade etti.



Bir başka mahalle sakini, " Bu köprünün ihalesi de yapıldı fakat ne gelen var ne giden. Biz kime gideceğiz, kime derdimizi anlatacağız? Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız duysun bizi. 90 yaşında hastam var ama ben onu hastaneye götüremiyorum, hastane burada ama biz hastamızı götüremiyoruz. Bu dereden korkuyoruz, biraz daha fazla yağmur yağsa evlerimize kadar su gelecek" şeklinde konuştu.

Dereden geçemeyince yollarını uzatmak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalleliler bir an önce bu sorunun halledilmesini istediler.

 

Haber;S.Kaşkır