Gümüşova’ya bağlı Selamlar Köyünde Selamlar Cami ve Köy Güzelleştirme Derneği tarafından bu yıl, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet”  teması ile kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ sebebiyle geleneksel hale getirilen kutlu doğum programının 8.’si köy camiinde düzenlendi.

Saat 11.00’da slayt gösterileri ile başlayan programda Kadıköy Osmanağa Camii emekli Müezzini Üzeyir Tezel ve Cedidiye Cami Müezzini Ragıp Piroğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim programı sırasında aynı zamanda Gümüşova İlahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.


Gümüşova İlçe Müftüsü Nurettin Çelik camide yaptığı selamlama konuşmasında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Miladi Takvimine göre Dünyaya teşrifi münasebetiyle 1989 yılından itibaren kutlanan haftaya Hz. Peygamberin her yıl farklı bir yönüne ağırlık verildiğini, bu yılın temasının da “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olduğunu söyledi.


İlçe Müftüsü Çelik’in ardından İl Müftüsü Selami Emen tarafından ‘Tevhid ve Vahdet’ konulu vaaz verildi. Emen, Tevhid ve Vahdet kelimelerinin anlamından hareketle Hz. Peygamberin hayatından örnekler verdi.

Vaazın sonunda öğle namazı kılındı. Namaz sonrası Selamlar Cami ve Köy Güzelleştirme Derneği tarafından camiye getirilen Sakal-ı Şerif cemaate gösterildi.


Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’i görmek için sıraya girdi. tekbirler ve salavatlar çekerek Sakal-ı Şerif’i gören vatandaşlardan bazıları cep telefonlarıyla duygu dolu anları görüntüledi.




Program sonunda dualar edilirken vatandaşlara cami bahçesinde yemek ikram edildi.

Haber:Y.SEVER