Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu Tanıtım Toplantısı gerçekleşti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 21- 22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyum için akademisyenler ve medya mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

 

Başkan Keleş, Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu hakkında bilgi verdi. Düzce'yi kültür ve sanat şehri haline getirmek adına gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Keleş, sempozyumda elde edilen verilerin Düzce'nin ilk tarih kitabı olarak derleneceğini de müjdeledi.


Başkan Keleş, " Düzce'nin binlerce yıla uzanan antik tarihini, Türk ve Osmanlı tarihindeki yerini, Konuralp'i konuşacağız. Gelişen ve büyüyen Düzce Üniversitesi'ni konuşacağız. Bir çok kültürel motifi bir arada barındıran Düzce'nin etnik zenginliğini tanıyacağız. Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'nda ortaya konulan bilgiler bu 2 günle sınırlı kalmayacak. Bu bilgiler kitaplaşacak, kalıcı olacak, geleceğe ışık tutacak. Kıymetli akademisyenlerimizin titiz araştırmaları sonucu ortaya çıkan bu bilgileri, Düzce sevdalısı ilim ve kalem sahibi hemşehrilerimizin de katkılarıyla kitap haline getiriyoruz. Şunu yürekten ifade etmeliyim ki, Düzce'nin saklı kalmış tarihini ortaya çıkartmak için kolları sıvadığımızda bizimle aynı heyecanı paylaşan arkadaşlarımızı, dostlarımızı, hocalarımızı ve üstadlarımızı yanımızda görmek bize cesaret verdi. Onlar çalışmalarını özveri ve titizlikle yürüttü. Düzce'nin tarihi geçmişini mercek altını aldı. Düzce'nin tarihini aydınlatacak ilk kitabı ortaya çıkartmamız için bize zemin hazırladı" dedi.

 

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ise Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu hakkında bilgi verdi.

 

Sempozyum, 21 - 22 Kasım 2014 tarihleri arasında Pelemir Otel'de 2 ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, açılış paneline başkanlık edecek.

 

Açılış panelinde Halil İnalcık'ın "Konur Alp Gazi'nin Düzce Yöresini Fethetmesinin Tarihi Şartları" konulu tebliği Prof. Dr. Özer Ergenç tarafından sunulacak. Ardından Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Güngör Uras ve Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu sunumlarını gerçekleştirecekler. İki gün boyunca, iki ayrı salonda eş zamanlı olarak 45 ayrı tebliğ sunumu gerçekleşecek. Düzce'nin tarihini aydınlatan bu sunumlar veri haline getirilerek Düzce'nin ilk tarih kitabı ortaya çıkacak.

 

HABER; S.KAŞKIR