Geçtiğimiz 25 Kasım pazar günü Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi gören bir hastanın yakınları tarafından Faruk Y. isimli güvenlik görevlisinin darp edilmesi olayının ardından sendikalar ayaklandı.
Olay sonrasında, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil girişi önünde bir basın açıklaması yapan Güvenlik ve Savunma-İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Mehmet Değerli’nin ardından bu kez sendikanın Baş Hukuk Müşaviri Avukat Levent Atabay da Düzce’ye geldi.



“En ağır cezayı alacak şekilde yargılanması için bütün işlemleri başlattık”
Burada bir basın açıklaması yapan Atabay, yaşanan arbedeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Nasıl bir nefretse, hasta yakınları arkadaşımızın üzerine önce kaynar su döküyor. Ardından 15 kişi hunharca, haince, sopayla şiddet uyguluyor. Arkadaşımız 5 gün tedavi gördü. Bel kırığı ve yanık tedavisi süreci hâlen devam etmektedir. Bu şiddeti uygulayanların, beyaz kod uygulaması ile birlikte, en ağır cezayı alacak şekilde yargılanması için, sendikamızın hukuk müşavirliği olarak bütün işlemleri başlattık.”



“Bu adam üniforma giydiği için mi darp edildi”
Güvenlik görevlisi Faruk Y.’yi darp eden şahıslara seslenen Avukat Levent Atabay,“Yazık günah değil mi? Bu arkadaşımızın bir çocuğu var, annesi, babası, akrabaları var. Vuran kişiler, sizin yok mu? Bu kadar mı canisiniz? Ne yaptı bu çocuk? ‘USB girişini kullanma, yasak, gel benim masamdaki prizi kullan’ diyor. Bu adam üniforma giydiği için mi darp edildi” şeklinde konuştu.



“Biz saygı istiyoruz, güvenilirlik istiyoruz, haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz”

Yaşanan olayın peşinde olacaklarının altını çizen Atabay son olarak, “Bu kaynar su, bütün özel güvenliklerin üzerine dökülmüş gibi algıladığımız bilinsin. 15 kişi mi saldırdı? Biz yüz binlerce kişi olarak üzerlerinde olacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Bilmeyenler internetten, özel güvenliklerin hangi zor şartlarda çalıştıklarını araştırsınlar. Hangi alanlarda görev yaptıklarını iyice öğrensinler. Biz saygı istiyoruz, güvenilirlik istiyoruz, haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.





Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv   

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya    

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8