Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği tarafından organize edilen, “Küresel Operasyonların Hedefinde Türkiye” temalı konferansta konuştu. Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun katılımlı düzenlenen programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Düzce protokolü, Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yalçın konferansta önemli mesajlar verdi.



Biz sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkmış bir kadroyuz
Memur-Sen olarak nitelikli çalışmalara imza attıklarını belirten Yalçın, tenkit kolaycılığına kaçarak sadece eleştirmekle kalmadıklarını, terlemeyi ve sorumluluk almayı tercih ettiklerini sözlerine ekledi. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkmış bir kadroyuz. Sendikacılığı sadece sloganlara hapseden ve dar alanlarda kör dövüşüne döndüren, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen, korsan gemilerin limanı olarak adlandırılan bir uğraş alanı olmaktan çıkaran ve ona bir kalite kazandıran, vizyon katarak toplumla buluşturan bir kadroyuz. Çalışanın hakkını ve hukukunu korurken, işverenin de hakkını ihmal etmeyen bir kadroyuz. Bütün çalışmalarımız toplumla kucaklaşmış, toplumla bütünleşmiştir.”



Mısır Darbesi 15 Temmuz’dan Sonra Yapılsaydı Başarısız Olurdu
Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan Yalçın, 15 Temmuz’da milletin büyük bir duruş sergilediğini ve tüm dünyaya örneklik teşkil ettiğini vurguladı. Yalçın, “Mısır’da Mursi’ye yapılan darbe, 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilmeye çalışılsaydı, başarısız olurdu. Çünkü 15 Temmuz direnişi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşların kalkışmasını başlarına yıktı. Türkiye darbeye karşı destansı bir duruş örneği sergilemiştir” ifadelerini kullandı.

Örgütlülük Vurgusu
Yalçın, Memur-Sen’in 1 milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Örgütü olduğunu belirterek sadece sendikacılık yapmadıklarını, ülkenin demokratikleşmesi yolunda da adımlar attıklarını kaydetti.