“TARİHİ HEZİMET”

Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Osman Çakmak, düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen ve hükümetin Kamu-Sen'den habersiz gizli bir şekilde anlaştığını öne sürdü. Hukukun ve ahlaki değerlerin ayaklar altın alınarak bir toplu sözleşme süreci yaşandığını savunan Çakmak, memurların onlarca çözüm bekleyen sorununa çözümlenmesi beklenmeden toplu sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Çakmak, “Türkiye Kamu-Sen'in etkisinden ve gölgesinden korkanlar, bizden habersiz memurları masada yalnız bırakmanın yollarını aramışlar ve sonunda karşı karşıya kaldığımız tarihi hezimet ortaya çıkmıştır. Toplu sözleşme için yasal sürenin dolmasına 23 gün kalmasına rağmen bütün Türkiye'nin gözlerin önünde oynanan bir çadır tiyatrosuyla toplu sözleşme imzalanmıştır” dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Osman Çakmak, memura 2014 yılının tamamında net 123 TL'ye denk gelen maaş artışının yapıldığını söyledi.

Çakmak, “Memurlara müjde olarak sunulan maaş artışı, 2014 yılının tamamı için net 123 liraya denk gelmektedir. Üstelik bu artış bütün bir yıl boyunca geçerli olacak, memur 2014 yılında enflasyon yüksek çıksa dahi fark alamayacaktır” dedi.

Kamu-Sen Düzce İl Temsilcisi Osman Çakmak yapılan sözleşmeyle memurun umutlarını 2016 yılına kadar söndürenlerin 20 milyon kişinin ahını aldıklarını ifade etti.

BİR TEPKİDE KESK'TEN
KESK adına açıklama yapan Yapı Yol-Sen İl Temsilcisi Alev Şahin, Memur-Sen ile hükümetin yangından mal kaçırır gibi sürenin dolmasına 23 gün kala toplu sözleşmelere imza attığını söyledi.
Şahin “Esas olarak hükümetin bilinen sermaye yanlısı kararlarına karşı taleplerimizi ve kamu emekçilerinin güvenceli geleceğine ilişkin kaygılarımızı öne çıkardık. Buna rağmen, AK Parti ile Memur-Sen el ele vererek, yan yana oturarak en genel sendikal ilke ve ahlakı da bir yana bırakıp, diğer iki konfederasyonun olmadığı "Ankara'nın karanlık dehlizlerinde" çirkin bir uzlaşmayla kamu emekçilerini yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiler” dedi.
Şahin, Memur-Sen'in bu toplu sözleşme ile hükümetin sendikasını olduğunu tescillediğini söyledi.
Şahin, “Teklif ilk geldiğinde “Bu teklif memurları sokağa davet etmektir” diyen Memur-Sen'in daha yirmi dört saat geçmeden nasıl olup da aynı içerikteki artışlara imza attığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir zorlama ile mi imza attılar yoksa yakınlaşmakta olan seçimlere yönelik vaadler mi verildi, bilemiyoruz. Zaman bunu da ortaya çıkaracaktır. Ancak şu kesindir ki, Memur-Sen diyet ödemeye devam ediyor. Memur-Sen, hükümet sendikası olduğunu tescillemiştir” ifadelerini kullandı.
 

Haber: M.YILMAZ