Beyköy Belediyesi ve Samandere- Çakırsayvan Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği SAÇAK-DER tarafından düzenlenen 13.Sinekli Yaylası Kültür, Sanat ve Turizm Şenlikleri bu yıl AK Parti yaz şenliğinin gölgesinde kaldı.

Vatandaşların şenliğe büyük katılım gösterdiği gözlemlenirken, protokol üyeleri tarafından katılım olmaması dikkat çekti. Protokol üyelerinin şenliğe katılımı az olunca onlar için ayrılan koltuklar da en çok sıcaktan bulanan vatandaşlara yaradı. 

Boş olan koltuklara oturan vatandaşlar, en konforlu yerden şenliği rahat rahat izleme fırsatı buldu.

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Şenliğin, ak parti etkinliği ile aynı güne gelmesini talihsizlik olarak yorumlarken, yaylanın bozuk olan yollarına dikkat çekti ve siyasetçilerden yol sorununa öncelik vermesini talep etti.
Öncelik Tanınması Gerekiyor
 Kılıç,“Şenliğimiz bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha sönük geçti gibi görünüyor. Aynı gün Ak partinin de böyle bir faaliyetinin olması burayı sönük geçmesine neden olmuştur. Ben yine de daha iyi olacağına inanıyorum bunun da şansızlık olduğunu düşünüyorum. Gelecek yıl daha kalabalık olacaktır. Geçtiğimiz yılda yayla yolunun acil yapılması gerektiğini iletmiştim. Düzce Abant arasındaki yolun kısa zamanda açılması gerekir. Bunun bütün siyasetçilerimiz de halkımızda farkında. Doğaya ulaşılması için gerçekten yollarımızın yapılması lazım. Siyasetçilerimiz de yollarımızın yapılmasına sıcak bakıyorlar onlarda istiyorlar. Ama bu bölgeye öncelik tanınması gerekiyor.”dedi.
Saçak-Der Başkanı Keramettin Gümüş, vatandaşların şenliğe gösterdiği ilgiden memnun oldukları ifade ederken şenlik için yayla yollarında her yıl yapılan hazırlıkların bu yıl yapılmamasını eleştirdi.
Milleti Toza Boğdular

Gümüş “Katılanlardan da katılmak isteyip de yol sorunundan gelemeyenlere de teşekkür ediyoruz. Şenlikte ilgili Beyköy belediye başkanı teşekkür ediyorum. Her sene yaylamıza Düzce belediyesi ve Kaynaşlı belediyesi arasöz verirdi. Bu sene ne hikmetse vermediler, teşekkür ediyorum milleti toza boğdukları için.”diye konuştu.

Her şeye rağmen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilen şenlikte, alanını dolduranlar sıcak havaya aldırış etmeden gün boyunca horon tepti.

Şenlikte, Mahalli sanatçılar tarafından çalınan kemençe ve söylenen Karadeniz parçaları eşliğinde vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Hava koşullarının iyi olmasını değerlendiren vatandaşlar hem güzel havanın tadını çıkardı hem de piknik yaptı.

Şenlik, insan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler içinde büyük bir imkan oldu. Şenliğe gelen vatandaşlar Yaylada kurulan stantlarda alışverişte yaptı.

Haber; S. KAŞKIR