Her yıl Haziran ayında düzenlenen ve çok sayıda ünlü sanatçıyı ağırlayan Akçakoca Festivali bu yıl yapılmıyor. İlçenin tanıtımına önemli katkı sağlayan ve düzenlendiği her yıl çevre illerden de yoğun katılımın gösterildiği festivalin yapılmama gerekçesi ise hazırlıksızlık! Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bu yıl festival yapılmayacağını, Ramazan ayı boyunca Feshane şenlikleri ve birçok etkinliğin yer alacağı program yapılacağını söyledi.



Sokağa atacak paramız yok



Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yemenici, Akçakoca ile artık özdeşleşen festivalin neden yapılmayacağını şöyle aktardı: "Bu yıl festival yapmayacağız. Zira hazırlıklar için yeterli zamanımız yok. Haziran çok yakın, Temmuz ramazan ve bitimi bayram, Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bütün bunların sonrası düşünülse fındık sezonu herkesin işi gücü var. Bir ön hazırlık ve bağlantılar bugüne değin yapılmalıydı. Bütün bunları göz önüne alarak Festival yapılmaması kararını aldık. Doğru düzgün bir şey olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Sokağa atacak paramız yok. Bunun yerine Ramazan Bayramını çok geniş şenliklerle festival havasında kutlayacağız. Birçok konser ve eğlencelerin düzenleneceği Ramazan Bayramı kutlamalarına ünlü bir sanatçı getireceğiz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca akşamları Feshane şenlikleri tarzında birçok etkinliklerimiz olacak. Festival boşluğunu böylece bir oranda doldurmuş olacağız." açıklamasında bulundu. Bu yıl iftar sofralarını yeniden kuracaklarını belirten Yemenici uygulamanın açık hava iftarı şeklinde düşünüldüğünü sözlerine ekledi.



Öte yandan Akçakoca'nın vazgeçilmezlerinden olan ve ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlayan festivalin bu yıl yapılmayacak olması bekleyenleri üzdü.

 

 

 

KAYNAK:YENİ SAHİL GAZETESİ