Düzce Belediyesi ile otobüs sahiplerini sık sık karşı karşıya getiren serbest kartlar, yine sorunlarla adından söz ettiriyor. Bu kez sıkıntıyı yaşayan kart sahipleri... 

Düzce Belediyesi'ne bağlı şehir içi ulaşımı sağlayan otobüse binen bazı serbest kart sahiplerinin kullanım sırasında ‘Kartınız kara listede’ uyarısı aldığı öğrenildi. Belediye tarafından gerekli şartları taşıdıkları için kendilerine verilen kartın artık geçersiz olduğunu öğrenen vatandaşlar bu duruma anlam veremedi. Kartın geçersiz gözükmesi nedeniyle ulaşıma para vermek zorunda kalan kart sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Serbest kartlar mahkemeye taşındı

Konuyla ilişkin belediyeden aldığımız bilgide yetkililer ‘Kartlar mahkemelik olduğu için vatandaşlar tarafından beyaz renkli otobüslerde kullanılamıyor.’ açıklaması yaparken benzer durumların zaman zaman diğer otobüslerde de yaşandığı öğrenildi. Konunun mahkemeye taşındığından habersiz olan kart sahipleri ise böyle bir kararın sadece beyaz renkli otobüslerde uygulanmasına ise anlam veremedi.

Öte yandan Düzce'de uzun süredir serbest kartlarla ilgili sorun yaşanıyor. Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüsü şoförleri ‘Serbest Kart’ların kendilerini zarar ettirdiği gerekçesiyle geçtiğimiz yıl, Düzce Belediyesi önünde eylem yapmıştı. Şoförler, seçim vaadi olarak ‘Serbest Kart’ dağıtımının fazla olduğunu belirterek bir günde 5 bin lira zarar ettiklerini savunmuştu. Düzce Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşlara, engellilere, gaziler ile şehitlerin dul eşleri, yetimleri, anneleri ve babalarına, basına ve bazı kamu personeline otobüslerde ücretsiz seyahat etmesi için verilen serbest kartlarda şimdi ise “kara liste krizi” yaşanıyor.

Haber:Y.SEVER