Halk otobüslerinde ücretsiz seyahat imkanı sağlayan serbest kartlar gündem oluşturmaya devam ediyor. Ilk olarak otobüs sahiplerinin zarar ettikleri gerekçesiyle gündeme getirdikleri serbest kartlar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel'in silahla tehdit edilip rehin alınmasının ardından çokça konuşulmaya başlanmıştı.

Otobüs sahipleri ve belediye arasındaki anlaşmazlığa Ali Özçelik isimli bir vatandaş farklı bir boyut getirdi. Ali Özçelik otobüs sahiplerinden yana tavır sergileyerek kartını kameralar önünde keserek kullanılmaz hale getirdi.

83 yaşında BAĞ-KUR emeklisi esnaf Ali Özçelik başbakanın ağzından 65 yaş üzeri vatandaşların kamu araçlarında bedava seyahat edeceklerini söylediğini duyunca 1 ay önce başvurarak serbest kart çıkarttı.

Özçelik "Ben sandımki belediye otobüs sahiplerine para veriyor, belediye de devletten parayı alıyor. Sonra Öncü TV'de otobüs sahiplerinin isyanını gördüm. "Vicdanım hiç rahat etmedi." dedi.


Özçelik "Adam otobüs almış taksidini mi ödeyecek, mazota mı yetişecek, çoluk çocuğuna mı bakacak? Onlar çok zor durumda yani. Ben bu kartla bineceğim rahat seyahat edeceğim. Ben çok üzüldüm. Ben bu kartı şimdi geri verecem. Inşallah benim gibi başkaları da çıkar. Yazık değil mi her gün yüzlerce insan bedava yolculuk yapacak. Eğer bunu devlet ödemiyorsa kalksın bu uygulama. Başkasının kesesinden ağalık yapmaya gelmez bu işler. Bundan otobüs sahipleri razı değilse neden istifade edeyim? Eğer devlet ödemiyorsa ben bu kartı istemiyorum."dedi."