Düzce Belediyesi’nin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar yazan Şermin Yaşar, ‘Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar’ konulu seminer için Düzce’ye geldi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonun dolup taşması üzerine bir çok katılımcı Yaşar'ı sahnede oturarak dinledi.

“Oyuncu Anne” isimli kitabıyla geniş kitleler tarafından tanınan Yaşar, mutlu çocuk yetiştirmenin püf noktalarını Düzceliler ile paylaştı.

"Çocukların yaratıcılıklarını köreltiyoruz"
Türkiye'nin global yaratıcılık indeksinde 68 ya da 69. sıralarda olduğunu belirten Yaşar, şöyle devam etti: "Bizler ebeveyn olarak, ebeveyn olmasak bile yetişkin olduğumuzda aslında onların yaratıcılıklarına çok entresan dokunuşlarda bulunuyoruz ve çok fazla köreltiyoruz. Biz istiyoruz ki sanatçılarımız yetişsin, müzisyenlerimiz olsun, resim yapsınlar istiyoruz bunun için uğraşıyoruz. Artık bunun peşinde koşuluyor.

"Yaratıcı olmayan birisi varsa bizleriz"
"Daha yaratıcı çocuklar için ne yapabiliriz?" sorusu üzerinden açıklamalarda bulunan Yaşar, şunları kaydetti: "Cevabı çok basit hiçbir şey. Çünkü neden adam zaten yaratıcı. Bütün çocuklar dünyaya inanılmaz yaratıcılık potansiyeliyle geliyor ve zaten çok yaratıcılar. Yaratıcı olmayan birisi varsa bizleriz. Tek yapmamız gereken şey hep söylüyorum; lütfen dokunma, elleme, kendi halinde bırak. O senden çok daha donanımlı. Bütün çocuklar böyle bir potansiyelle geliyor dünyaya. Bizde öyleydik ama ebeveynleri yüzünden, toplumsal çevre yüzünden, okuldaki eğitim sistemi neticesinde bu yaratıcılık potansiyelinin neredeyse tamamını kullanmamak üzere yetiştiriliyorlar."