Düzce Üniversitesi Arıcılık ve Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nce (DAGEM) bal arılarını çocuklara tanıtmak, bilgilendirerek sevdirmek ve bu şekilde farkındalık yaratarak bilgi düzeylerini artırmak amacıyla yürütülen “Arı Biziz, Bal da Bizdedir” projesinin kapanış töreni Yığılca’da gerçekleşti.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen törene, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Kaymakam Mehmet Özcan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.



Törenin açılışında konuşan Rektör Şerifoğlu, “Biz projelerimizi iş birliği, gönül birliği ve güç birliği ile geleceğe yönelik gerçekleştiriyoruz. Bundan elli-yüz yıl sonrasına yön verecek projeler üretmeye, geliştirmeye özen gösteriyoruz” dedi.



Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu yapmış olduğu konuşmada, DAGEM’de eğitim gören öğrencilerin Düzce Üniversitesi’nin birer elçisi olduğunu “Gittiğiniz yerlerde, Düzce’yi ve Üniversitemizi tanıtacaksınız” sözleriyle vurguladı.



DAGEM Müdürü ve aynı zamanda Proje Yürütücüsü olan Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, “Çocukların gözünde arılar sokar ve bal yapar” imajının hâkim olduğunu söyledi ve verilen eğitimlerle bu imajı değiştirdiklerini, çocukların, arıların birçok yeni yönünü ve özelliğini keşfettiğini ifade etti. Kekeçoğlu, öğrencilerin arıların sürdürülebilir çevre için önemini öğrendiklerini ve doğa yürüyüşlerine katılarak arı ile çevrenin ilişkisini yerinde gözlemlediklerini söyledi. Kekeçoğlu, sözlerinde bu yıl ilk kez il dışından da katılım olduğunu belirtti.


Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ise böyle projelerin her zaman destekçisi olduklarını söyledi ve böyle bir ekibin projelerinin içinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.



Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, öğrencilerin eğitimlerde oluşturdukları projeleri inceledi ve bilgiler aldı.



Programın sonunda, protokol üyelerinden sertifikalarını alan öğrenciler, şapkalarını havaya fırlatarak eğitimlerini başarıyla bitirmenin sevincini yaşadılar.

 

 

Haber;E.Tınaz