Kraliçe Elızabeth'e ve Brıdget Bardot'a kolonya gönderen Düzce'ye özgü' ilk tütün kolonyasını Dünyaya tanıtan Servet Bucurgat 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Bucurgat, Halen bir çok ilde satışı yapılan Düzce Servet Tütün Kolonyası ünlü isimlerin de aradığı bir marka haline getirmiş bir isim…

1935 yılında Erzurum doğumlu Servet Bucurgat, 1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminin ardından babasının tayini Gerede'ye, 1944 yılında da Gerede ilçesinde deprem olunca Düzce'ye geldi.
bir tuhafiye dükkanı açarak Düzce'de ticarete başlayan Servet Bucurgat, o yıllarda çok meşhur olan Düzce tütününden kolonya yapmaya karar vermiş. Büyük uğraşlardan sonra Tütün Kolonyasını 1966 yılında imal etmeyi başarmış ve tanıtımına başlamış.

 

Düzce Tütün Kolonyasının ünü, kısa zamanda Türkiye'ye yayılmış ve Düzce markası haline geldi. Bucugat, tütün kolonyası Yurt dışında bile aranan marka haline getirdi.

80 yaşında hayata gözlerini yuman Bucurgat'ın cenazesi Pazartesi günü(12.01.2015) Kültür Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'nde bulunan evinden alınarak Büyük Cami'ye getirilecek. Büyük Cami'de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından şehir mezarlığına defnedilecek.

SU VE ŞAHİN TAZİYEDE BULUNDU

Bucurgat’ın vefat haberini duyan çok sayıda seveni evine akın etti. Bucurgat’ın Mehmet Akif Caddesi'nde bulunan evine Düzce Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere Düzce’de valilik yapan İstanbul Valisi Vasip ve siyasiler, STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar gelerek ailesine taziyede bulundu.

HABER;S.KAŞKIR