"Yolcu gelmez" gerekçesi ile terminale gitmeyi reddeden Aydınpınar ve Gölormanı köylerine yolcu taşıyan minibüs şoförleri ile Düzce Belediyesi zabıta ekiplerini karşı karşıya getiren tartışmadan bir gün sonra Ulaştırma Müdürü'nden açıklama geldi.

"Belediye olarak bizim görevimiz yolcu hareketlerinin sağlıklı işlemesini temin etmektir"

 İlk olarak ‘Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliği’nden detaylı şekilde bahseden Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürü Nurullah Şahin, bu yönetmeliğe göre yolcu taşıma hizmetlerinin gerçekleştirildiğini belirtti ve şöyle devam etti: ‘Düzce Belediyesi sınırları içinde çevre il ve ilçeler ile şehirlerarası seyahat eden yolcuların taşımacılık faaliyetine ilişkin her türlü hizmet yerine getirilmektedir. Terminallerin temel amacı da yolcuların ve taşımacılık hizmeti veren firmaların belirli bir trafik düzeni içinde hareket etmesini sağlamaktır. Belediye olarak bizim görevimiz yolcu hareketlerinin sağlıklı işlemesini temin etmektir.’

"Şehir içi duraklardan yolcu alabiliyorlar"

Yolcu taşıma hizmetinin belirli bir düzen ve kural içinde yapılmasının hedeflendiğini vurgulayan Şahin, çevre il ve ilçelere yolcu taşıyan araçların şehir içi duraklardan yolcu alabildiğine işaret etti.

"Yolcuların mağduriyeti söz konusu değil"

Aydınpınar ve Gölormanı köylerinde yaşayan vatandaşların, minibüslerin beklediği Aydınpınar Caddesi yanındaki alandan başka şehir merkezinde bekleyecekleri durak olmamasından dert yanmasına karşılık Düzce’de hiçbir yazıhane ve yolcunun mağdur edilmediğini vurgulayan Şahin, bu konuda şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için yolcu taşımacılık hizmeti veren tüm araçların, yazıhaneleri olmasa bile terminale giriş çıkış yapması gereklidir. İl ve ilçeler için güzergahlar bellidir. Bu hat üzerinde bulunan duraklardan yolcu alınabiliyor. Yolcular terminale gelmeden bu duraklardan araçlara biniyorlar. Dolayısıyla yolcuların mağduriyeti söz konusu olmuyor.”

Haber: C. ÜSTÜNER