Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) nın 17. kuruluş yıldönümü dolayısıyla SES-Eğitim-Sen Binasında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında bugün başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili olarak KESK'in talepleri aktarıldı.

Yapılan açıklamada kuruluş yıllarından bugüne en önemli taleplerinin Grev ve Toplu İş Sözleşmesi olduğu vurgulanarak, AK Parti hükümeti eleştirildi.

Açıklamada "Kamu emekçileri grev de yaptı, belediyelerde olduğu gibi TİS’ de imzaladı. “Memurun sendikası olmaz” diyen iktidarları sendika yasası çıkarmak zorunda bıraktı. 2010 Anayasa referandumu ile TİS hakkı verildi. Şimdi sırada Grev ve özgür toplu pazarlık hakkını elde etme mücadelesi vardır. Sağlığın, sosyal hizmetlerin piyasalaştırılmasına karşı örgütümüz mücadele yürütmüştür. Bu yüzden sendikamız her dönem siyasal iktidarların hedefinde oldu. Daha önce de yapılmakta olan ancak son 11 yıldır AK Parti hükümeti ile çok daha hızlanan özelleştirme ve piyasalaştırma saldırıları arttırarak devam etmektedir. Ayrıca iş kolumuzda her geçen gün artan kadrolaşma ise en çok sendikamızın üyelerine, aktivistlerine, yöneticilerine yönelmektedir. Çünkü siyasi iktidarlardan bağımsız hareket etmeyi temel alan sendikal anlayışımız siyasi iktidarları rahatsız etmekte, onlar da “yandaş yapamadığını” bertaraf etmeye çalışmaktadır." denildi.

 

Haber: S. KAŞKIR