Konuralp'in mahalle olmasından sonra merkeze bağlanan Hatipli Ketenciler Köyü'nde aylardır süren su sıkıntısı çözüm bekliyor.

Kalıcı çözüm istiyorlar

Musluklardan su akmaması nedeniyle günlük işlerini yapamayan kadınlar başta olmak üzere köyde yaşayan vatandaşlar, artık susuzluk çilesi çekmemek için kalıcı çözüm istiyor. Köyün daha çok yukarı bölümünde yaşayanları etkileyen su kesintilerinin en başlı gerekçesi olarak ise orta mahallede oturanların bahçelerini sulaması yüzünden suyun yukarı mahalleye ulaşmaması gösteriliyor. Susuzluk nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan köy halkı geçtiğimiz hafta Öncü Haber aracılığıyla yaşadıkları mağduriyeti dile getirmişti.

Kadınlar isyanda: Taşıma suyla iş yapıyoruz!

Yaklaşık 30 hanede baş gösteren susuzluk ile ilgili konuşan tepkili köylüler, mart ayından beri süregelen su sorununu çözmek için takılan sayacın da çare olmadığını söylemişti. Özellikle köylü kadınlar, "Millet tarladan geliyor, yemek mi yapsın, bulaşığını mı yıkasın, hangi birini yapsın? Gece saatlerine kadar taşıma suyla iş yapıyoruz!" diyerek duruma isyan etmişti. Köylünün öfkesinden nasibini alan muhtar da ilgisizlikle suçlanmıştı.

Köylü bayrama susuz giriyor

Haberimizin üzerinden günler geçmesine karşılık, köyde devam eden susuzlukla ilgili hiçbir girişimde bulunulmadığını söyleyen köylüler, Kurban Bayramı'na su sıkıntısı ile girmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Haber: C: ÜSTÜNER