Nisan ayında başlayan av yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle balıkçılar denize açıldı.1 Eylül itibari ile avlanma yasağının bitmesi sebebiyle balık fiyatlarında düşüşler yaşandı. İlk gün hava şartlarının kötü gitmesi nedeniyle balıkçıların denize açılamaması tezgahları olumsuz etkilemedi. Düzce'de 1 günlük aranın ardından ava çıkan balıkçılar dolu kasalarla geri döndü. Fiyatlar yarı yarıya düştü.

Fiyatlarda av sezonu başladığından beri düşüşlerin olduğunu söyleyen balıkçılar, “ hava şartlarından dolayı balıkçılar bir gün balığa çıkamadılar. Bu fiyatları büyük ölçüde etkiledi. Ama bugün fiyatlarda yarı yarı bir düşüş gerçekleşti. Bundan sonra gün gittikçe fiyatların düşer.” dedi.

Düne göre İstavrit balığı15 liradan iken bugün 8 liraya, hamsi balığı 15 lira iken 10 liraya, palamut 15 lira iken 7,5 liraya düştü. Mezgit uskumru başta olmak üzere bütün balık türlerinde düşüşler yaşanıyor.

ŞİMDİ PALAMUT BALIĞI MEVSİMİ

Palamut, hamsi ve istavrit balıklarının mevsiminde olduğunu dile getiren balıkçılar, Düzce'de en çok tercih edilen balıklarında yine en çok palamut, istavrit ve hamsi olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber; G. KARDUZ