Batı Karadeniz’in en önemli limanlarından olan Akçakoca’da denize avlanmaya çıkan balıkçılar sezona umutlu başladı. Balık tezgahlarını süslemeye başlayan mevsim balıklarından denizde az sayıda çıkan palamudun tanesi 10 liradan satılırken, diğer balık türlerinde az da olsa fiyatların yüksek olduğu görülüyor.

"İyi bir balık sezonu geçireceğimizi düşünüyorum"

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçıların ilk günden denize açıldığını söyledi.

İlk günlerde az sayıda balık çıktığını ifade eden Karakaş, "Balıkçılar gece avlanma mesaisinin ardından gündüz Akçakoca Limanı'na döndü. İkinci gün olmasına rağmen ne çok iyi ne de çok kötü diyebileceğimiz balık aldılar. Ancak ilerleyen günlerde hava şartlarına bağlı olarak iyi bir balık sezonu geçireceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Balık fiyatları

Şu anda palamudun fiyatının biraz yüksek olduğunu vurgulayan Karakaş, "Palamudun tanesi 10 liradan satılmakta. Mezgit 15, İstavritin kilosu 10, Barbun iriliğine göre 20-30 lira arasında satılmakta. İlerleyen günlerde balık bollaşınca fiyatlarda düşme olabileceğini tahmin ediyorum.” ifadesini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER