Turizm sektörü, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiriyor. Son zamanlarda artan terör olayları, turist sayısının azalması, ekonomideki durgunluk ve güvenlik tehdidi sebebiyle zor bir sezon geçiren sektör, 24 Kasım 2015 tarihinde Rusya uçağının düşürülmesinden sonra krize girdi. Yılda 4 milyondan fazla turistin geldiği Rusya pazarının kapanması, sektördeki krizi iyice derinleştirdi.  Düzce’de de yaz turizmi denilince ilk akla gelen adres olan Akçakoca bu sezondan umutlu. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti ve çağrıda bulundu:

“Tatillerini Akçakoca’da geçirsinler”

Yemenici, “Şuanda bayramla birlikte ciddi bir yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz.  Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle plaj güvenliği konusunda biliyorsunuz cankurtaran ve jet skilerle önemli bir hizmet sunmaya başladık.  Cankurtaran ve jet ski sayısını ikişer kat arttırdık. İnşallah bundan sonra plajlarımız çok daha güvenli olacak. Tabi tüm turizm işletmelerimizde ramazanla beraber bir sakinlik var ama hazırlıklarını tamamladılar inşallah hızlı bir başlangıç yapacağız. Ben hem Türkiye’ye hem de Düzceli hemşerilerimize sesleniyorum. Tatillerini Akçakoca’da geçirsinler. Hiçbir sıkıntı yaşamadan tatillerini geçireceklerdir Akçakoca’da.” diye konuştu.

“Sezonu hakkıyla geçireceğiz”

Yemenici, Turizmin kalbi olan Ege ve Akdeniz’deki durgunluğun Akçakoca’ya yansımayacağını savundu.

Yemenici, “Düzce ciddi bir tanıtım atağı yapıyor. Düzce gerçekten yaşanması gereken bir cennet. Denizi, kumu, doğası, raftingi, yayları ve tarihiyle bir bütün olarak ele aldığımızda gezilmesi, görülmesi gereken bir yer. İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasındayız.  Bir buçuk, 2 kilometrelik bir mesafede 20-25 milyonluk bir nüfus var etrafımızda. Yaptığımız tanıtım günleri ve tanıtım çalışmalarıyla ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Sezonu hakkıyla geçireceğimizi tahmin ediyorum. “ifadelerini kullandı.

‘Nahoş Görüntüleri Görmek İstemiyoruz’

Akçakoca’da kaliteli turist istediklerini söyleyen Yemenici, bu konuda yaptığı ‘donla denize girenleri istemiyoruz’ söylemini bir kez daha yineledi.

Yemenici, “Biz kaliteli turist istiyoruz. Kaliteli turistin gereği benim söylediğim sözün altında. Bir ironiydi o aslında. Plajlarda uygunsuz görüntülere izin vermeyeceğiz. Ailelerin girdiği bir ortamda o tür nahoş görüntüleri hiçbirimiz görmek istemiyoruz.  Zabıtamız ve emniyet görevlilerimiz bununla ilgili gerekli hazırlıkları da yaptılar. Buradan bir kez daha söylüyoruz: ‘donla denize girecek biri Akçakoca’ya ve Düzce’ye gelmesin.’ dedi.

HABER;S.KAŞKIR