Son zamanlarda belli bir yaşın altına inen ve geneli ölümlerle sonuçlanan tartışmalar neden çoğaldı? Gençlerimiz ve çocuklarımız neden sinirlendikleri zaman şiddete başvuruyorlar? 

 

Eğitim düzeyinin yükselmeye başladığı toplumumuz da neden şiddetin önüne geçilemiyor? Gençlerimiz neyi paylaşamıyor? Sevgisiz bir toplum mu yetişiyor? Aslında bu soruları çoğalmak hiçte zor değil, peki ya cevapları bulmak zor mu?

 

Düşündüğümüz zaman korkmamız gereken bir durum aslında, aile içinde başlayan şiddet, topluma kadar taşıyor. Yeri geliyor bir milyon için bir can alına biliyor, yeri geliyor sevgilime baktı diye bir adam vurula biliyor. Değer mi diyoruz duyduğumuzda ama önüne geçemiyoruz artan şiddet eylemlerinin. 

 

Bir can gidiyor, bir ana ağlıyor, bir can alınıyor ve yine bir ana ağlıyor. Peki şiddet neden arttı ve neden küçük yaşlara kadar indi? Vatandaşlarımız bu durumu aile içerisinde yaşanan şiddetle, İnternet ortamında oynanan şiddet içerikli oyunlara ve şiddet içerikli televizyon programlarına ve dizilerine bağlıyor.