Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde Karaçalı Mahallesinde yardımseverlerin katkılarıyla kiralanan evde ikamet eden 9 kişilik  Afganlı aile konu komşunun giyecek yardımları dışında hiçbir yardım almadan çaresiz ayakta kalmaya çalışıyor..

 
Ülkelerinde yaşanan kargaşanın ardından Ülkemize sığınan Afganlılardan bir bölüm aile Kaynaşlı’nın Karaçalı Mahallesinde yaşıyor. Hayırseverlerin kiraladıkları bir evde yaşayan 9 kişilik Afganlı aile, göçmen statüsünde olmadıkları için hiçbir yerde çalıştırılmadıklarından dert yanıyor. “Biz göçmen bile değiliz, sığınmacı durumundayız, o yüzden hiç kimse bizi işyerinde çalıştırmıyor” diyen Afganlı ailenin bir ferdi olan 67 yaşındaki Nadir kerimi ile 19 yaşındaki Bismillah Kerimi’yi dinledik.
 
Nadir Kerimi konuşabildiği az bir Türkçeyle meramını ancak bu kadar ifade ederken 19 yaşındaki Bismillah Kerimi çaresizliğini anlatmaya çalıştı.
 
Afganlı sığınmacıların yaşadıkları sıkıntıya her zaman şahit olduklarını ifade eden Ak Parti Eski İlçe Başkanı ve eski Belediye Meclis Üyesi Alaattin Dilek “Devlet ya bunları resmen tanımalı ve göçmen statüsüne almalı ki bu insanlar işyerlerinde çalıştırılmalı, ya da geçim için imkan sunulmalı hiç olmazsa vakıflardan yardım alabilecek konuma getirilmeli…Yoksa bunlar ‘potansiyel suçlu” olarak aramızda bulunuyor” dedi.
 

Konunun bir an çözümlenmesini bekleyen Kaynaşlı halkı, sokakta potansiyel suçlu gibi duran işsiz ve parasız bu insanlara sahip çıkılmasının gelecekte olası olumsuzluklara set çekmek anlamı taşıdığını dile getirdiler....

 

Haber; E.TAYHAN