Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri sokak hayvanlarının beslenmesi için su damacanasından mama kabı yaptı. Mama kaplarını ilk olarak Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak’ta belirlekleri noktalarda bulunan aydınlatma direklerine sabitleyen kadın meclisi üyeleri Düzcelileri de aynı duyarlılığı göstermeye davet etti. Üzerlerinde ‘Bize mama bırakabilir misiniz?’ yazan mama kaplarının içerisine mama ve su dolduruldu.

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, etkinlikleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sokak hayvanları kış mevsiminin olumsuz şartlarında hayatta kalmak adına oldukça zorlanıyor. Etkinliğe Düzcelileri davet ediyoruz. Belediye Başkanımızdan da çok daha güzel mama kaplarının yapılmasını talep ediyoruz. Gönüllü arkadaşlar, hayvan dostlarımız için birer avuç mama bırakırlarsa çetin kış şartlarında aç kalan hayvanlarımız besin ihtiyacını gidermek için yerleştirdiğimiz mama kaplarından faydalanır.” İfadelerini kullandı.

‘Hayvanların aç kalmaması için hazırladıkları kapları herhangi bir yere koymak isteyen olursa gelip bizden alabilir.’  Bilgisiyle açıklamasını sürdüren Dikmen, özellikle kalıcı konutlarda ikamet eden ve sokaktaki hayvanlardan şikayetçi olanlara bir mesaj gönderdi. Dikmen, “Hiç şikayet etmesinler. Bu mama kaplarını koyup o hayvanların beslenmesine yardımcı olsunlar. Hayvanları ötelemeye, telef etmeye uğraşacaklarına onları beslesinler. Onlar o zaman kimseye zarar vermez.” Dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri projeyi kent geneline yaymayı hedefliyor.

Haber:Y.SEVER