Trafikte sıkça görülen ve özellikle egzozlarından çıkan yüksek ses yüzünden vatandaşların yoğun şikayetlerine neden olan modifiye araçlara yönelik Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube ekipleri tarafından bugün Düzce sokaklarında denetim yapıldı.



Trafik Şube Ekipleri tarafından Düzce şehir merkezinde gerçekleştirilen uygulamada, modifiyeli araçlar mercek altına alındı. Uygulama kapsamında American Press Plaka (APP) ve abartı egzoza  yönelik şüpheli araçların kontrolleri yapıldı.



Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri, tespitini yaptığı araçlara ceza kesti. Trafik ekipleri tarafından araç sahiplerine kesilen cezalar American Press Plaka (APP) için 412 TL ve trafikten men ve abartı egzoz için 199 TL ve trafikten men olarak uygulandı.
Yapılan uygulamayla şehir içi trafiğini rahatlatmak ve şehir merkezindeki vatandaşların ve sürücülerin huzur ve refahını sağlamak amaçlanıyor.

Öte yandan son zamanlarda gerek BİMER aracılığı ile gerekse 155 polis imdat telefonlarına özellikle eski model araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımları ve lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik yaparak otomobillerini modifiyeli hale getiren ve bu otomobilleri kullanırken çevredekileri rahatsız edecek derece duman ve gürültü çıkaran otomobil sürücüleri için şikayet yağıyor. Vatandaşların sık sık tepki gösterdiği 'modifiye araç’lara yönelik Düzce’deki denetimlerin artarak devam edeceği öğrenildi.