Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Kocaeli Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan istatistiğe göre; Düzce’de Ağustos ayında 522 motorlu aracın daha trafiğe eklendi. Ağustos ayı itibariyle Düzce ve ilçelerinde trafikteki araç sayısının 86 bin 831'e ulaştı.



İnsanların günlük yaşamlarının vazgeçilmezi haline gelen otomobillerin sayılarındaki artış sürüyor. Son açıklanan rakamlara göre Türkiye’de toplam taşıt sayısı 17 milyon iken bu sayı Düzce'de 86 bin 831 ulaştı. Düzce'de trafikteki araç sayısında birinci sırada 42 bin 485 ile otomobil gelirken otomobili 13 bin 637 ile motosiklet takip etti. Düzce'deki kamyonet sayısı ise 13 bin 326 olarak açıklandı. Düzce'de 2014 Ocak-Ağustos döneminde trafikteki toplam taşıt sayısı 3 bin 869 adet arttı. En fazla artış ise 2 bin 423 ile otomobilde oldu. Trafikteki araç sayısındaki artışın şehir merkezinde var olan park sorunu ve şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntıları artıracağa benziyor.



Araç sayısı arttı



Düzce ve ilçelerinde her geçen ay trafiğe kayıtlı araç sayısı artmaya devam ediyor. Düzce’de Ağustos ayında 270 otomobil, 59 kamyonet, 31 kamyon, 47 traktör ve 109 motosiklet toplam 522 araç daha trafiğe eklendi. Ağustos ayı itibariyle Düzce ve ilçelerinde trafikteki araç sayısı 86 bine ulaştı. Artan araç sayısı ile çevre il, ilçe ve köylerden Düzce trafiğine karışan günü birlik araç sayısı da hesaba katıldığında, kenti yönetenlerin kent içi ulaşım ve park sorununa çözüm bulmak zorunda olduklarını bir kez daha gösterdi.



Düzce merkezde yayaların kullanması gereken kaldırımlarda araç parklanmalarının sıklığı göze çarpıyor. Şehir merkezindeki dar ara sokaklar, yayalar için ayrılmış olan kaldırımlar dahi araç parkına dönerken, araçların kaldırımlar tarafından işgal edilmesinden dolayı yaşanan zorluklar vatandaşları çileden çıkarıyor.

 

HABER:Y.SEVER