Kaynaşlı Şimşir mahallesinde 6 Sokakta kanalizasyon hattı yok.  Kanalizasyon suyu ve kokusuyla yaşamak zorunda kalan  vatandaşlar bir hayli dertli.

Bir çok kez Kaynaşlı belediyesine başvuruda bulunduklarını söyleyen vatandaşlar kanalizasyon yapımı için bir türlü gün alamadıklarından şikayetçi. Seçim öncesinde belediye başkanının  kendilerine söz verdiğini hatırlatan  vatandaşlar sözünü tutmadığı için Belediye başkanını kınadı.

Bazı vatandaşlar ise, Şimşir mahallesi Kaynaşlı’ya bağlı olmasına rağmen Düzce Belediyesinden hizmet görmek için dilekçe vereceklerini  söyleyecek kadar kızgın.

Mahallenin yaklaşık 250 metre yukarısında  bulunan Kalıcı Konutları kanalizasyonu da mahallenin 50 metre ilerisinde bulunan okul sokaktan geçiyor. Mahalle sakinleri ise bu duruma çok tepkili. 300 metrelik bir mesafede kanalizasyon yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar,  çocukların top oynarken lağım sularının çevresinde kaldıklarını ifade ettiler.  

Mahalle sakini, “Uzun süredir bu mahallede ikamet ediyorum. Seçim öncesinde belediye başkanımız buraya gelerek bizden oy istediği sırada biz sıkıntımızı dile getirdik. Tamam söz veriyorum ilk işim bu olacak dedi. Bizde ona oy verdik. Ama ne gelen var ne giden. Yeni seçimler yapılacak kimse bizim sorunumuz ile ilgilenmiyor. Birkaç defa belediyeye bu konu ile ilgili olarak dilekçe verdim. Ama kimse bizimle ilgilenmedi. Toplum sağlığı merkezine gittim. Burada da bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Biz burada köyde yaşamıyoruz. Sonuçta burası bir mahalle ve bu kadar geri kalmış bir mahallenin yazın suyu kışın yolu olmuyor. Kışın babamı ambulans buradan alamadı. Biz kendi imkanlarımızla ile yolu açmaya çalışıyoruz. Yazın da kuraklık var deyip suyumuzu kesiyorlar. Lağım sorunu çok büyük. 7. Sokakta yaklaşık 10 hane var. Hepsi de kanalizasyonu sokağa boşaltıyor.” Dedi.
Rahatsız olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesini isteyen bir mahalle sakini ise, “ Kalp hastasıyım bazen rahatsızlık  geçiriyorum. Yol olmadığından dolayı hastaneye gidemiyorum. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir başka vatandaş ise, “ Seçimlerde şu anki belediye başkanı İsmail Korkmaz bizim mahallemize hatta sokağımıza kadar geldi. Benim evimin balkonunda oturdu. Bizde bu sorunları ona ilettik. Bize tek söylediği  eğer seçilirsem ilk işim bu sokaklara kanalizasyonu getirmek olacak dedi. Ama yeni seçimler geliyor halen ne gelen var ne de giden. Biz burada pis kokudan duramıyoruz. Buraya kanalizasyon istiyoruz.” dedi.