İl Trafik Komisyonu kararıyla Cumhuriyet Mahallesi bağlantı yolu kenarında düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon Sınavları bugünlerde hem sürücü adaylarını hem de sürücü kurslarında çalışanları zor durumda bırakıyor. Sınav alanındaki alt yapı yetersizliği yağışlı havalarla birlikte herkesi perişan etti.



Ehliyet almak isteyen sürücü adayları sınav kadar sınavların başlangıç noktası olan alandaki çamurla da uğraşmak zorunda kalıyor. Çamur deryasına dönen zeminde yaya olarak ilerlemek isteyenler zor anlar yaşıyor.



Onlarca kişinin geldiği sınav ve park yeri çalışma sahası değil yürümeyi araçla ilerlemeyi bile güç hale getiriyor.


ALBAYRAK: “ASFALT YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili mikrofonumuza konuşan Düzce Sürücü Kursları Dernek Başkanı Armağan Halil Albayrak, sınav için gerekli koşulların bakanlığın valilik kanalıyla hazırlamakla mükellef olduğunu söyledi. Albayrak, “Burada sürücü adaylarımıza alt yapı yönünde layık bir sınav yapmamız için gereken koşullar yok. Biz eğitimin kalitesini artırmaya çalıştıkça alt yapı bunu engelliyor. Buraya gelen sürücü adayları perişan olup gidiyorlar. Bu durumun yaşanmasında tabi kurumlar arası koordinasyon olmadığı görülüyor. Yani Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir koordinasyon sağlansaydı, sınav için gereken koşullar gayet güzel bir şekilde hazırlanabilirdi. 15 gündür yetkililerden greyder istedik. Geldi, buradaki karı temizledi ama geriye çamur kaldı. Buranın asfalt yapılmasını istiyoruz. ”dedi.

DÜZCE’NİN İNSANI ÇAMURDA SINAVA GİRMEYE LAYIK DEĞİL

Çamurdan dolayı sorun yaşayan bir vatandaş ise düşüncelerini şöyle dile getirdi. “Burada alt yapı olmadığı için zemin berbat bir vaziyette. Düzce’nin insanı çamurda sınava girmeye layık değil. Verilen emeğe bir saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz. Herkes bu durumdan şikayetçi. Buraya en azından bir çakıl dökülebilirdi. 10 gündür kar yağdığında beri bu sorunla başa çıkmaya çalışıyoruz.”

Haber:Y.SEVER