Ramazan ayının son günlerine doğru geliyoruz. Esnaf da pazarcı da Bayram öncesi biraz satış yapıp bayramı mutlu bir şekilde geçirme derdinde. Bugün Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Salı pazarında bayram hareketliliği var mı diye esnafa sorduk. Pazarcı esnafı bayram hareketliğinin olmadığından şikayetçi. “Bayram hareketliliği yok. Resmen sinek avlıyoruz. Pazar bomboş.” İfadelerini kullanan Pazar esnafı bunun nedenini ise ekonomik sıkıntıya ve vatandaş da para olmamasına bağlıyor.

Bir çocuğun bayramlık giyiminin Pazar yerinde ortalama 15-20 TL olduğunu ifade eden Pazar esnafı, “buna rağmen vatandaş ilgi göstermiyor. Akşama kadar oturuyoruz.” şeklinde konuşuyorlar.
Bazı Pazar esnafları da durgunluğun daha çok büyük mağazalardan kaynaklandığını ifade ederek “Vatandaş büyük mağazaları tercih ediyor. Zaten hava sıcak. Bir de fındık geldi. Bu yüzden vatandaş akşam çıkıyor çarşıya alışverişini buralardan kredi kartı ile yapabiliyor. O yüzden pazara rağbet az oluyor.” ifadelerini kullanıyorlar.

Bayram yoğunluğunun son bir gün olacağını savunan esnaf, bununda kendilerine doğru dürüst bir getirisinin olmadığını belirtiyor.

Haber; R. BAL