Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortağı olduğu As martı sineması kapanıyor. Spor Sokak’ta Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında bulunan sinema, Krempark Alışveriş Merkezi’ne yeni bir sinema açılmasından dolayı kapılarını kapatıyor.
 
Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, sosyal hayatı canlandırmak adına açılan sinemanın parasal olarak olmasa da sosyal anlamda Düzce'ye katkıları olduğunu belirtti.
 
Depremden sonra başta öğrenciler olmak üzere halkın Düzce’de gidebileceği bir sinema olmadığını belirten Büyük, “İşletmeciye yer verilerek desteklenmiş ve yaklaşık 9 yıl önce sinema açılmıştı. Ancak AVM’de yeni bir sinema açıldı ve buraya büyük yatırım yapıldı. Biz de yeni sinema açılmasından dolayı yatırımcıyı da desteklemek adına burayı kapatıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Sinemanın kapanacağı tarihi net olarak belirtmeyen ancak en kısa sürede kapanacağının sinyallerini veren Büyük, “As Martı sinemasının bulunduğu yer konferans salonu olarak kullanılacak” dedi.
 
Teşvik yasası bitiyor
 

TSO Başkanı Metin Büyük teşvik konusunda da açıklamalarda bulundu. Bazı işletmelerin teşviğin uzatılması konusunda talepleri olduğunu yineleyen ancak bu konuda pek umudu olmadığını söyleyen Büyük, yeni teşvik yasasında Düzce’nin 4’üncü sırada olması Düzce’yi daha avantajlı hale getirdiğini söyledi.

Haber; Ş. ÇAKIR