Sinema ve tiyatro, sosyal aktivitelerin başında geliyor. Daha önce yaptığımız bir halk röportajımızda, Düzce de sosyal aktivitelerin az olduğundan yakınmıştı halkımız. Düzce de tek bir sinema salonu ve bir tanede tiyatro salonu var. Peki, ama bunlar yeterlimi? Yada halkımız sinema ve tiyatroya ilgilimi? Eksiğin nerede olduğunu sizlerin yorumuna bırakırken, daha iyiye gitmemizi diklemekle yetiniyoruz. 

 

Son zamanlarda oldukça ilerleyen Türk Sineması, Türk halkının sinemalara gittiğinde Türk filmlerini tercih etmelerine sebep oluyor. Ve gün geçtikçe gelişen tiyatro kültürü de, tiyatroya gönül verenlerin yüzünü güldürüyor. 

Bizde merak ettik ve halkımıza tiyatro ve sinemaya gidip gitmediklerini sorduk, birçoğu sinemaya giderken, tiyatro izleyicisinin neredeyse hiç olmadığını anladık. Bırakın tiyatroya gitmeyi Düzce de bir tiyatro olduğundan bile haberi olmayan insanlar var. Tanıtımların yetersiz olduğundan yakınan halkımız, gösterime giren tiyatro oyunlarının, tanıtımlarının yetersiz olduğunu söylüyor.