Düzce’de çarpık yapılaşma ve Görsel kirlilik gündemde! Konuya ilişkin Sivil toplum kuruluşları, proje üretmelerine karşın kaale alınmadıklarından yakınmış, topu idarecilere atmıştı. Düzce’de alıp başını giden “Görsel Kirlilik” hakkında bir de halkın görüşlerini alalım istedik. Düzceli vatandaşların da ortak görüşü Belediyenin bu konuya düzenleme getirmesi… Sokağa çıktıklarında başta tabelalar olmak üzere gözü yoran birçok detaydan rahatsız olan Düzce halkı, bununla ilgili bir düzenleme yapılmamasının “başıboşluk” doğurduğu görüşünde…

Kirliliğin Düzce’nin değil, Türkiye genelinde var olan bir sorun olduğunu söyleyen vatandaşlar, artık naylon yada brandaların dahi reklam pankartı haline getirilerek karmaşık bir ortamın oluşturulduğunda hem fikir.

“İsteyen istediğini yapıyor” diyen Düzceli vatandaşlar, belediyenin en azından tabelalar için bir “dizayn” getirmesini istedi. Sokakta görüşlerini sorduğumuz vatandaşlar ayrıca, ne belediyenin ne de sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini öne sürdü. 

Vatandaşlar aynı zamanda binalarda bulunan tabela, klima ve çanak antenlerin yarattığı kirlilik kadar, tehlike de saçtığına dikkat çekti.

 

Haber: S: Kaşkır