Köprüler yeniden yapılacak

İl Özel İdaresinin sorumluluk alanında olan köylerden geçen D-100 karayolu duble yol çalışmalarının ne durumda olduğunu inceleyen Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu, inceleme sonunda hazırladığı raporu bugün İl Genel Meclisine sundu.

Komisyon raporunda, Cumayeri Köprüsü ve Büyük Melen köprüsünün yıkılıp tekrar yapılması için çalışmaları başladığı kaydedilirken, ilgili kurumlardan, Cumayeri'ndeki köprünün yıkılıp inşaat aşamasına geldiği ve Büyük Melen köprüsünün yıkılıp yeni köprü inşaatının yapılacağı, ardından da yolun tam olarak açılacağı bilgisi alındığı belirtildi. Rapor komisyon üyelerince karara bağlanması için meclise sunuldu.

Kaynaşlı’da kadına şiddet

Eylül ayında Kaynaşlı’da kadına şiddeti içeren bir araştırma yapan İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği ve Muhtelif İşler komisyonu hazırladığı raporu bugün meclise sundu. Raporda, ilçede birkaç münferit vaka haricinde korunma ve sığınma talebinin olmadığı tespit edilirken, kurumlararası işbirliği ile kadınlara yönelik faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

Sırada Yığılca var

Diğer ilçelerde kadına şiddet konusunu araştıran Kadın Erkek Eşitliği ve Muhtelif İşler Komisyonunun gündeminde Yığılca var. Komisyon, önümüzdeki günlerde Yığılca ilçesinde kadın hakları konusunda yapılanları yerinde incelemek üzere ilçeye gidecek.

HABER:H.İŞCAN