Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rasim Husovic, Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Novi Pazar Belediyesi Başkan Meho Mahmutıvic ve Belediye Başkan Yardımcısı  Faruk Sulyevic, Karadağ Cumhuriyeti Sancak Rojaye Belediye Başkanı Eyüp Nurkovic ve Belediye Meclis Başkanı  Husein Kurtagic, Karadağ Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Muyevic ile Sırbistanlı işadamı Muammer Dedeic, Düzceli iş adamı İbrahim Sancaklı’nın davetlisi olarak Düzce’ye geldi. Sırbistan ve Karadağ’dan gelen heyet, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyetin ilk durağı Valilik oldu. Heyet, Vali Ali Fidan tarafından karşılandı. -  Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rasim Husovic’in Valilik şeref defterini imzalamasıyla konuklar makam odasına geçti.

FİDAN: KARŞILIKLI KATLI SAĞLAYACAK

Heyeti Düzce’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Fidan,  ziyaretin ülkeler arasında işbirliğinin gelişimine katkı sağlayacağını kaydetti.

Fidan, “bizim o bölgelerde dostluk ve akrabalık ilişkimiz var. İnşallah bu ziyaretlerle bu ilişkilerimizi geliştirmek; kültür, ekonomi gibi alanlarda karşılıklı katlı sağlayacak.” dedi.

 İŞ ADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rasim Husovic, işadamlarına çağrıda bulundu.

Husovic, “Karadağ ve Sırbistan’ın Türkiye ile iyi ilişkileri vardır. Türkiye stratejik bir partner. NATO gitme çabalarımız için verdiğiniz destek için özel teşekkür ediyorum. Bizim dini ve akraba konusu hariç başka konularda da bağımız var. Özellikle ekonomi konusunda sizlere ve Düzce belediyesine teşekkür ediyoruz. Düzce be Yeni pazar ilişkisi bize örnek oldu. Çok gurur ve mutluluk duyuyoruz. O başka yatırımlar için köprü olacak. Türkiye’den iş adamlarını ülkemize davet ediyorum. Hem kendi akrabalarına yardımcı olurlar hem de kendileri için faydalı olur.”dedi.

KELEŞ: DÜZCE PLANLI BÜYÜYOR

Ziyaret Vali Fidan’ın hediye takdimi ile son buldu. Valiliğin ardından Düzce Belediyesi’ne geçen Karadağ ve Sırbistan heyetlerini Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye meydanında karşıladı. Bir dizi ziyaret ve inceleme için Düzce’de bulunan heyetle Başkan Mehmet Keleş bir süre makamında görüştü. Düzce belediyesinin Bosna Hersek, Makedonya’da ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Keleş, heyete Düzce’yi anlattı.

Keleş, “ Düzce Belediyesi olarak 10 yıl önce ziyaret etmiş ve kardeşlik anlaşması imzalamıştık. Çok memnunuz. Sizi burada görmekte mutluluk duyuyoruz. İnşallah Düzce ile olan ilişkilerimizi geliştiririz. Balkanlar’a çok ilgi duyuruyoruz gerek Bosna gerek Kosova olsun çalışmalarımız devam edecek. Düzce çok güzel bir şehirdir. En güzel yönü konumudur. İstanbul ve Ankara'nın arasında Karadeniz'in kıyısındayız. Çok hızlı büyüyoruz hem tarımsal anlamda hem Sanayi hem de turizm alanında gelişiyoruz ve planlı büyüyoruz diğer şehirlerdeki gibi gecekondulaşma yok. Bu yüzden örnek bir il. Düzce Türkiye’de birçok pilot uygulamaya ev sahipliği yapmıştır. Karşılıklı işbirliğimiz inşallah gelişir. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var.” Diye konuştu.

Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic’in de bulunduğu heyet sözcüleri de Düzce’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Görüşme tarafların hediye takdimi ile sona erdi. Heyet buradaki görüşmenin ardından Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.


HABER;S. KAŞKIR