Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kabalak Hıdırellez Şenliği haftasonu Kabalak Avuçiçi mesire alanında yapıldı. Yoğun sisin etkili olmasına rağmen vatandaşlar çalan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Programa AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

“Her zaman bütün olmalıyız.”

Şenlik öncesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, bu tür organizasyonla hoş vakit geçirildiğini ve bütünlüğün bir kez daha sağlandığına değindi. Kaşıkoğlu, “Millet olarak iyi günümüzde bütün olduğumuz gibi kötü günümüzde de olmalıyız. Biz bütünlüğümüzü koruduğumuz sürede daha da iyiye gideriz. Bu nedenle her yerde Türk milletinin bir bütün halinde hareket ettiğini göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da bu tür etkinliklerin önemine değinerek, “Böyle şenlikler sayesinde vatandaşlarımız haftasonunu güzel bir atmosferde geçiriyor. Bu nedenle böyle günlerin kıymetini bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kabalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Remzi Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Kabalak halkındaki bu heyecan ve genç arkadaşlarımızdaki başarma hırsı bizi motive etmekte olup geleceğe umutla bakıyoruz. Köylülerimizin de bu tür faaliyetlerden cesaret alıp daha büyük projeler için bizi desteklemesini hatta zorlamasını da umut ediyoruz.” dedi.

Şenlikte vatandaşlar çalan Karadeniz havaları ve Kolbastı ile de gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Şenliğe katılan Cimilli İbo ve Elifce'nin seslendirdiği şarkılar da vatandaşların coşkusunu daha da alevlendirdi. Özellikle Cimilli İbo'nun şarkı aralarında anlattığı fıkralar da şenliğe katılanları kahkahaya boğdu.