Düzce yaklaşık bir aydır sisli havanın esiri oldu. Birkaç gündür güneşin yüzünü göstermesiyle kış ortasında bahar yaşayan Düzce, iki gün önce yeniden sis kabusuna uyandı.

 



Düzce Ovası’nın tamamını etkisi altına alan sis Kaynaşlı ilçesi dışında tüm ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle görüş mesafesinin yaklaşık 30 metreye düşüren sis, kazalara davetiye çıkarıyor. Sabah işyerlerine gitmekte zorlanan çalışanlar can güvenliği tehlikesi dışında işe geç kalma sıkıntısı yaşıyorlar. Yaklaşık bir aydır etkisini sürdüren sis küçük çaplı kazalara da sebep oluyor. Meydana gelen kazalarda herhangi bir can kaybı olmaması ise iç rahatlatan bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

Özellikle kalıcı konutlar bağlantı yolu gibi yoğun araç trafiğinin olduğu arterlerde yol kenarlarında ufak çaplı uçurumların olması ve bazı kör noktalar bulunması da tehlike arz etmeye devam ediyor. Yoğun sisin trafik dışında insan sağlığına da olmusuz etki ettiği son günlerde devlet hastanesine yapılan başvurulardan anlaşılıyor. Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı şikayetler artış gösteriyor. Doktorlar yaşlı ve çocukların gerekmedikçe dışarı çıkmamasını tavsiye ediyor. Sisli havanın pazartesiye kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.,