Düzce Belediye Meclisinin aldığı kararla merkezde bulunan parkların borçlar karşılığında Maliyeye devrine karşı oluşturulan Düzce Sivil İnsiyatifi dün Avni Akyol Parkı girişine kurdukları stantla imza kampanyası başlatmıştı.
Bugün bir basın açıklaması düzenleyen Sivil İnsiyatif üyeleri bugün kurmayı planladıkları stantın Düzce Belediyesi’nce değişik gerekçeler ileri sürülerek engel olunduğunu ve kuramadıklarını ifade ettiler.

“BİZE ENGEL OLUNDU!”
Yapılan açıklamada “Düzce Belediyesi ve Zabıta birimi sabahın erken saatlerinden itibaren Stant açılacak alana başka bir etkinlik planlamış, etkinliğin kapsamadığı ve aslında kuracağımız stant için yeterli olan boş alana ise kamyon çekmek suretiyle fiilen boş alan bırakmamıştır. Diğer taraftan parkın İstanbul Caddesi tarafında kalan bölgesine ise yine bizler stant açmayalım diye Zabıta kamyonetini çekerek boş alanı sırf biz stant açmayalım diye işgal etmiştir. Her iki işgal ile ilgili Trafik polisine ihbar etmemize rağmen gelen Motorize Trafik ekibi olaya müdahale etmeden olay yerinden ayrılmıştır.” denildi.

Temsilciler zabıta yetkililerinin kendilerine ‘Ne yaparsanız yapın sizlere bu stanttı açtırtmayacağız’ dediklerini ifade ettiler.

“FİZİKİ SALDIRIDA BULUNULDU!”
Temsilciler kendilerine fiziki saldırı iddiasında bulundu. “Yine dün devam eden İmza kampanyamızdaki bir broşüre şu anda Düzce belediyesinin başka bir biriminde Müdür olan ve İlk Başkan Mehmet Keleş döneminde Zabıta sorumlusu olan şahıs fiziki saldırıda bulunmuş ve uzun uğraşlardan sonra olay yerinden uzaklaştırılmıştır. “
Sivil İnsiyatif temsilcileri 25 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da Düzce Belediyesi önünde Belediyesine yürüyerek itiraz dilekçesi verecek.

Haber:Y.SEVER