Abhaz kültürü ve değerlerinin yaşatılması için 1992 yılında kurulan Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin, sosyal ve kültürel etkinliklerini daha geniş bir alanda yapılabilmesi için geçtiğimiz yıl satın alınan Kazukoğlu Mahallesi’ndeki arsa üzerinde kurulacak Kültür Merkezi için dayanışma gecesi düzenlendi. Daha önce düzenlenen dayanışma geceleri ile arsa için gereken parayı tamamlayan Abhaz Derneği, şimdi de Kültür Merkezi binasını Düzce’ye kazandırmak için gece tertip etti. Düzenlenen geceye Abhaz Dernekleri Genel Başkanı Atanur Ersoy ve dernek üyelerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 


Etkinlikte bir konuşma yapan Abhaz Dernekleri Genel Başkanı Atanur Ersoy, şunları kaydetti:

“Kültürümüzün gelişmesi, dilimizin yok olmaması için bu gecelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu gecelerin, bu tip etkinliklerin artarak, geliştirilerek devam etmesini, hem toplumumuza hem de milletimize faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de bütün gücümüzle büyün variyetimizle, bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu gece de buraya gelen bu sorumluluğu hissederek bu geceye katkı veren tüm büyüklerime arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yeni almış olduğu arazide yapacağı Kültür Merkezi’nde bu tür etkinlilerimizi devam ettireceğimizi düşünüyorum. Bunun için tüm milletimizi bu işe gönül verenleri katkı vermeye davet ediyorum. Biz de elimizden geldiğince bu işe katkı vermeye çalışıyoruz. İnşallah da bu Kültür Merkezi’ni yapmayı başaracağımızı düşünüyorum. Bunun için çalışan, bunun için gecesini gündüzünü katmadan şehir şehir dolaşan değerli büyüğüm değerli kardeşim değeli dernek başkanım ilhan kıymete teşekkür ediyorum.”
 


Konuşmaların ardından Abhaz Dans Ekibi’nin büyük beğeni toplayan gösterisi dakikalarca alkışlandı. Düzenlenen etkinlik, müzik eşliğinde yemek ile devam etti.

Haber: H. GÜRSOY