Sulama Kanalları Kullanılamaz Durumda

Düzce Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak Düzce'de sulama kanallarının kullanılamaz durumda olduğunu çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kavak “ Düzce'de 8 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Kanal ve kanaletler çökme durumundadır. Sulama kanalları ihtiyaca cevap veremiyor” dedi.

Kavak ayrıca çifçilerin damlama ve yağmurlama şeklinde ürünlerini sulamaları gerektiğini ifade ederek “ Çiftçiler damlama ve yağmurlama sulama sistemine geçmeli. Bu şekilde su'dan yüzde yetmiş tasarruf sağlanabilir. Ve iş gücü maliyetide düşer. Sağlanan tasarruf ile su sıkıntısı da çekmeyiz” şeklinde konuştu.

Sulama kanal ve kanaletlerinin bakımı için 800 milyonluk bir bütçe gerektiğini ifade eden Kavak, yaklaşık yüzde seksenini bakanlığın vereceğini, 140 milyonluk bir kısmının ise sulama birliğinin vermesi gerektiğini dile getirdi. Ellerinde böyle bir bütçe olmadığını belirten Kavak, siyasiler ve bürokratların yardım etmesi durumunda paranın tamamının bakanlık tarafından verilebileceğini ve bu konuda siyasilerden destek beklediklerini ifade etti.


Haber: M. YILMAZ