Zaman zaman altyapısı bozulan ya da asfaltlanmayan yolları ekranlara getiriyoruz. Ancak merkeze bağlı Gölormanı köyü Uzunali mahallesinde öyle bir yol var ki bugüne kadar hiç asfalt yüzü görmemiş. Köy sakinleri bugüne kadar pek çok seçim geçirmiş. Her seçim döneminde “yolunuzu yapacağız” sözünü alan köy sakinleri asfalt yola bir türlü kavuşamamış.

35 hanenin bulunduğu mahallenin köy merkezine uzaklığı yaklaşık 5 km. Bozuk olan yollar nedeniyle servislerin bile çıkmak istemediği yolda, araçlar ya patinaj çekerek güçlükle çıkabiliyor ya da hararet yaparak yolda kalıyor.

Yıllardır asfalt bir yola kavuşmanın hayalini kuran köy halkı ise yetkililere seslerini duyurmak istiyor.

Servisçiler Çıkmak İstemiyor

Mahalle sakinlerinden Kenan Kundakçı, “Köyümüzün yolu yaklaşık 30 yıldır açık. 30 yıldan beri baya bir muhtarımız geldi geçti, çok sevilen ağabeylerimiz geldi geçti ama o kadar ısrarımıza rağmen yolumuz yapılamadı. Yeni araba alsak bu yolda gitmiyor, eskisini zaten yolda kalıyor. 4 km aşağıda okul servisimiz var. 2 servimiz gelip gidiyordu. Şimdi yollar kötü diye tek servise düşürüldü. Servisçiler de çıkmak istemiyor. Düzce’ye kendi imkânlarımızla gelip gidiyoruz. Arabalarımızda mahvoluyor. Her sene lastik değiştiriyoruz. Asfalt olmasa da en azından yolumuza bir mucur dökülsün. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.” Diye konuştu.

Bu Yolda Ancak Traktör Gider

Ertuğrul Dursun isimli bir diğer köy sakini ise “Yolumuz yıllardır kötü. Servisçiler de çıkmak istemiyor. Kimse arabasını yıpratmak istemiyor. İşimize gidip gelemiyoruz. Bu yolda ancak traktör gider. Yıllardır dile getiriyoruz sorunumuzu ama ilgilenen yok.”dedi.

Bize Sahip Çıkan Da Yok, Bakan Da Yok

“Burada 40 tane talebe var. 4 km. aşağısı da okul. Hem kendimiz hem de talebeler için yollarımız yapılmasını istiyoruz.