Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı odaların kongreleri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler kongresinin ardından bugün Düzce Otobüsçüler, Minibüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası’nın kongresi yapıldı.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın divan başkanlığını yaptığı kongreye iki liste gidildi. Kongrede Mevcut Başkan Bülent Özbakır ve Muhammet Suat Demirpençeler koltuğa talip oldu. 498 delegenin oy kullandığı kongrede 381 delegenin oyu geçerli sayılırken 219 oy ile mevcut başkan Özbakır güven tazeledi.

Kongre öncesi yemekte bir  araya geldiler
Bugün gerçekleştirilen kongre öncesinde dün akşam DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Otobüsçüler, Minibüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Bülent Özbakır ve üyeler yemekli bir toplantıda bir araya geldi.



“Uğradığımız haksızlıklar oldu”
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Mustafa Kayıkçı yemek sonrasında yaptığı konuşmada özellikle servis şoförlerinin S Plaka konusunda yaşadığı sıkıntılara değinerek şunları kaydetti:

 “Plaka problemleri yaşadınız. Plaka problemlerinde sizlere haksızlık da yapıldı bunları da biliyoruz ancak bir geçiş dönemidir. Bu plakaların bir süre sonra çok daha faydalı olacağını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Ancak bunu bu yanaşık düzende bizler belediyelerle iç içe olarak sizlerin ekmeğinizi başkalarının yemesine engel olmanız gerekiyor. Emeği veren siz, aradan birilerinin ticaretleri sizden fazla. Böyle şeylerin önü mutlaka kesilmeli. Burada daha evvel bir belediye başkanı vardı. İyi yaptığı her şey için çok teşekkür ederiz ancak bazı uğradığımız haksızlıklar söz konusu. Bununla alakalı da çalışmalar devam ediyor.”



“Aydınpınar Durağı ve Beyköy arabaları yerinde kalacak”
Başkan Özbakır ise kongre öncesi oy kullanacak delegelere vaatte bulunarak şu ifadelere bulundu:

“Bizde 3 tane sorun var. S plakası olanlar servis taşımacılı yapıyor. Bunların hepsi mağdur. Hepimiz bedava servis çekiyoruz. Ben 18 senedir bu odada başkanlık yapıyorum. He koltukta oturdun bir şey yapmadın diyebilirsiniz. Hep ikiye bölüler bizi ama bu akşam bir hep bir olduk. Bir olduğumuz zaman ne garajlarda sıkıntımız olur, ne duraklarda. Size söz veriyorum. Aydınpınar durağı yerinde kalacak, Beyköy arabası yerinde kalacak. Bizim durağa gelmek isteyen arkadaşlar da lisenin oradan çıkacaklar. Sizler de bize yardım ederseniz her şeyi halledebiliriz.”

Haber: Ö. YILMAZ