Hafta sonu yurdu etkisi altına alan kar yağışının kısa sürede etkisini göstermesi ile birlikte Düzce beyaza büründü. Meteoroloji Müdürlüğü'nden gelen bilgiler doğrultusunda hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan il, ilçe ve belde belediye ekipleri tarafından yoğun şekilde karla mücadele edildi.

Kedi, köpek ve kuşlar unutulmadı

Akçakoca'da yolların açık tutulması başta olmak üzere, kaldırımların temizlenmesi ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapan belediye karla mücadele ekipleri, bu soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları da unutmadı. Karla mücadele çalışmaları kapsamında beyaz örtünün hakim olduğu yerlerde kedi ve köpekler için mama, kuşlar için belirlenen noktalara da yemler bırakıldı.

İhbar ekipleri harekete geçirdi

Gündüz olduğu gibi gece de çalışmalarını sürdüren ekipler kar küreme çalışmaları esnasında gelen bir ihbarla donmak üzere olan bir köpeğin de hayatını kurtardı. Akçakoca Belediyesi What's App ihbar hattına bir köpeğin donmak üzere olduğu yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçen veterinerlik hizmetleri hemen durumu sahadaki ekibe bildirdi. Ekiplerin anında müdahalesi ile donmak üzereyken alınarak hayvan barınağına götürülen köpek, tedavi altına alındı.