Düzce'de en fazla eleştiri alan konuların başında ulaşım hizmetleri geliyor. Gerek otobüs biletlerinin pahalılığı gerekse şoförlerin tutumu sık sık haberlere konu oluyor. 30 Mart Yerel Seçimleri sonucunda tekrar başkanlık koltuğuna oturan Belediye Başkanı Mehmet Keleş de ulaşımdaki sıkıntılar yönünden vatandaşa hak veriyor. Geçtiğimiz günlerde Öncü Ana Haber'e konuk olan Keleş, özellikle kabarık fiyatlara değinmiş ve “Otobüsler çok pahalı alınmış, Düzce halkı memnun değil. Müstecir zarar ediyor. Belediye kar konusunda müsteciri ulaşım konusunda da halkı korumalı.” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Keleş, ulaşım hizmetlerinde yeniden bir yapılandırmaya gidilebileceğinin sinyallerini verirken bizde bu noktada halkın beklentilerini öğrenmek için vatandaşa mikrofon uzattık. “Düzce'deki ulaşım hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusunu yönelttiğimiz vatandaşların bir kısmı “Şimdilik memnunum” yanıtını verirken büyük bir kısmı ise pahalılıktan yakındı. İşte vatandaşın yorumu:

 

“Şuan için memnunum zam yapıldığında etkileyebilir.”

 

“Fiyatı düşürebilirler biraz.”


“Ulaşım hizmetlerinden memnunuz ama fiyat konusunda hayır.”


“Çok yetersiz kalıcı konutlar düzce merkez arasında raylı sistem olursa düzce için ulaşım için müthiş bir rahatlama sağlayacak yeni başkanımız inşallah bu konuyla ilgili kampanya döneminde afişlerinde vardı düzce için bu proje hayata geçirilebilirse çok güzel olur. Fiyatlarda vatandaşa göre biraz pahalı. Başkanımız tecrübelerini konuşturacağını sanıyorum bir adım atacaktır bu konuda...”


“Ulaşım çok sıkıntılı kalıcı konutlarda 14. Bölgede oturuyorum saatte 2 tane otobüsümüz var tam saatinde otobüsler gelmiyor.”

 

 

 

Haber;C.Üstüner