Düzce'de, sokakta yaşam mücadele veren 4 çocuklu aileye polis sahip çıktı.

Konya'da kaloriferci olarak çalışan, ''kente doğalgazın gelişiyle işsiz kaldığını'' iddia eden Sefer Yıldırım, eşi Hediye , çocukları 6 aylık Çiğdem, 1.5 yaşındaki Erdem, 5 yaşındaki Cengizhan ve 6 yaşındaki Hayrican ile memleketi Düzce'ye geldi.

Kentte iş bulamayan Yıldırım ailesi, hastane, park ve bahçelerde bir çekyat üzerinde battaniye ve yorganla barınmaya çalıştı. Aile fertleri, Düzce Verem Savaş Dispanseri bahçesinde etrafı açık bir kamelyada polis ekipleri tarafından bulundu.

Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, vatandaşın haber vermesi üzerine söz konusu yere geldiklerini belirterek Polisin bir görevi de sokaktaki yaşam mücadelesi veren vatandaşlara sahip çıkmak olduğunu söyledi. İşlek ailenin bir süre çocuk Şubesi’nde konuk edileceğini, Sefer’e iş bulunmasına çalışılacağını da sözlerine ekledi.

İşsiz kalmanın çok kötü olduğunu belirten Sefer Yıldırım, Konya'ya doğalgazın gelişiyle işsiz kaldığını, her yerde iş aramasına rağmen bulamadığını söyledi. Eşi ile birlikte memleketine geldiğini söyleyen Yıldırım, burada da  sahipsiz kaldıklarını, tek istediğinin bir iş ve başlarını sokabilecekleri bir yer olduğunu dile getirdi.

Günlerdir sokaklarda yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Hediye Yıldırım ise, Hastane bahçesi ve parklarda yatmak zorunda kaldıklarını, bazen yiyecek bir şey bulamadıklarını belirterek yardım istedi.