Düzce Emniyet müdürü Ali Gezer, Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın tayininden sonra şimdide Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın tayini çıktı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni hakimler ve savcılar kararnamesi ile 96 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi.

Buna göre Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına, Samsun Cumhuriyet Savcısı Akif Celalettin Şimşek ise Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.
Yeni Atanan ve Düzce Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başlayacak olan Akif Celalettin Şimşek 1967 yılında Kayseri ili Yeşilhisar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir yıl avukatlık stajı yaptıktan sonra 1991 yılında Ankara Adli Yargı stajyer hakimi olarak göreve başladı.Adıyaman Çelikhan ve Çankırı Şabanözü,Fethiye'de görev yaptıktan sonra Samsun Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken DüzceCumhuriyet Başsavcılığına atandı. Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.