Düzce'den Diyarbakır'a atanan Başsavcı Ramazan Solmaz için veda yemeği düzenlendi. Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Başsavcı Ramazan Solmaz tüm davetlilerin masasına giderek tokalaştı. Eşi ile birlikte masaları gezen Solmaz’ın Düzce’den ayrılacak olması nedeniyle zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Bazı davetliler gözyaşlarını tutamadı.


Gece Solmaz’ın özgeçmişi Düzce’deki çalışmalarını içeren slayt gösterisi ile başladı. Ardından Vali Ali İhsan Su, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Faruk Şener, Baro Başkanı Ali Dilber ve Cumhuriyet Savcısı Serkan Özgen birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Solmaz’ın gerek kişiliği gerekse yaptığı çalışmalarla özel bir insan olduğu dile getirilerek yeni görevinde başarı olması temennisinde bulunuldu.

Diyarbakır'a atanan Başsavcı Ramazan Solmaz ise Düzce’nin meslek yaşamında her zaman yerinin ayrı olacağını vurguladı…

 

Solmaz, “Düzce, Güzel insanları, güzel doğasıyla hayran kaldığım ayrılırken de hüzünlü olduğum bir kent. Düzce adliyesini ilçe ve merkezlerinde daha güzel yerlere taşımak için çalıştık. Bizim için bugün çok önemli. Burası özeldi, burayı özel kılan sadece mekan değil, insanlardı. ülkenin her yeri benim için kutsal. Bana bu görevi veren meslek büyüklerini mahcup etmem. Bana bu görevi tevdi edildiyse bu birlikte uyumlu çalışmamızdan. Düzce’yi her zaman güzel hatıralarla anacağım. ”dedi.
Konuşmaların ardından davetliler Solmaz’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Hediyeleri kabul eden Solmaz’ın zaman zaman duygusallaştığı gözlemlenirken, vali Ali İhsan Su’nun plaket takdimi sırasında yaşanan ufak kaza ise salonda paniğe yol açtı.
Müzik eşliğinde yenilen yemekte davetliler hoşça vakit geçirdiler.

Haber; S.Kaşkır